18/6/11

Τους ήθελε καφετζήδες …

Γράφει η εφημερίδα «ΠΟΛΙΣ» ότι ο Καλλίρης «απαξιώνει το θεσμό του Δημάρχου» επειδή εκχώρησε πολλές αρμοδιότητες σε θεσμικούς (η λέξη δική μας) συνεργάτες του.
Η σχέση αυτού που έγραψε τις επικίνδυνες για το θεσμό της αυτοδιοίκησης κοτσάνες με τη δημοκρατία, είναι αντίστοιχη με αυτή που είχαν οι… συνταγματαρχαίοι με το δημοκρατικό πολίτευμα. Είναι δε , εκτός από επικίνδυνος, τόσο ανέπαφος με την αυτοδιοίκηση, που δεν γνωρίζει ή δεν αναγνωρίζει ότι οι θεσμικοί συνεργάτες του Δημάρχου ορίζονται από τον ίδιο και υπάρχουν ακριβώς για να υλοποιούν την πολιτική που χαράζει ο Δήμαρχος. Η πρακτική και το εύρος των δραστηριοτήτων των συνεργατών του Δημάρχου ορίζεται και ελέγχεται μόνο από το Δήμαρχο.
Τώρα αν ο Δήμαρχος επιλέγοντας το δρόμο του διαλόγου αλλά και της συλλογικής διοικητικής πρακτικής ενοχλεί κάποιους που βρίσκονται στη δεκαετία του ’30 και του ’40, τι να κάνουμε ; Να πείσουμε τον Καλλίρη να αλλάξει νοοτροπία και πολιτική αγωγή είναι αδύνατο.
Αν ο τέως έβλεπε τους συνεργάτες του σαν καφετζήδες δεν φταίει γι’αυτό ούτε ο Καλλίρης ούτε η δημοκρατία. Φταίει η χουντική προϋπηρεσία του και όσοι το ξέχναγαν και το ξεχνούν. Μαθήματα λοιπόν για τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης και τη λειτουργία τους είναι οι τελευταίοι των τελευταίων που μπορούν να κάνουν.       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου