3/4/12

Δωρεά βίλλας Ζωγράφου. Από την αρχή όλα στο φως της ημέρας.

Σε κάποιους έκανε εντύπωση το γεγονός ότι με πρωτοβουλία του Κώστα Καλλίρη, κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο για συζήτηση με την οικογένεια Ζωγράφου ούτως ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως προθέσεις και προϋποθέσεις για τη δωρεά της Βίλλας στο Δήμο. Πολύ μεγάλη εντύπωση. Τόση που τους οδήγησε σε πρόχειρη και επικίνδυνη, σ’ αυτή τη φάση , εξαγωγή συμπερασμάτων.
Αν λοιπόν αυτοί οι όψιμοι ντετέκτιβς δικαιολογούνται κάπως είναι γιατί δεν είχαν συνηθίσει σε τέτοιες ανοιχτές διαδικασίες. Ο Δήμαρχος, παρότι δεν είχε καμιά θεσμική υποχρέωση, θεώρησε πολιτικά ορθό να έχει τη συναίνεση του συνόλου των μελών του ΔΣ για να ξεκινήσει τους πρώτους, πολύ αρχικούς, χειρισμούς του ζητήματος. Απεναντίας υπήρξαν ελάχιστες ευτυχώς φωνές που, κόντρα στη λογική, ξεκίνησαν το κυνήγι μαγισσών και με όρους πολιτικού μάρκετινγκ, που θεωρητικά τουλάχιστον αποστρέφονται,  προσπάθησαν να μετατοπίσουν το θέμα προς την δική τους «λογική περιοχή».
Περιμέναμε από τους φίλους, οπαδούς υποτίθεται της αναλυτικής σκέψης και προσέγγισης των πραγμάτων,  να μην εφαρμόσουν την τεχνική της  παραφιλολογίας μόνο και μόνο για να δηλώσουν ιδεολογική και πολιτική παρουσία. Και όμως το έκαναν. Και αυτό ήταν λάθος γιατί εκτέθηκαν.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου