12/11/11

Ούτε πλήρωναν ούτε εισέπρατταν. Απλά φέσωναν τους πάντες και τα πάντα. Και τώρα στο Δήμο τρέχουν !

Σε μια πολύ σημαντική συνάντηση με τα στελέχη του Δήμου, το σύνολο σχεδόν των Διευθυντών και προϊσταμένων , ο Δήμαρχος, μετά από μια σύντομη δική του εισήγηση, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις τοποθετήσεις των εργαζομένων σχετικά με την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στο Δήμο. Όπως έχουμε ξαναγράψει ο Δήμος Ζωγράφου έχει πολύ μεγάλες υποχρεώσεις, πολλά εκατομμύρια χρέη που φρόντισε να του κληροδοτήσει ο τίμιος John.
Σπατάλες χωρίς όρια και πάνω από όλα ασχετοσύνη και παντελής έλλειψη σχεδιασμού ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του  έκλυτου βίου και της αμαρτωλής πολιτείας του τίμιου John και της παρέας του. Ήρθε όμως η εποχή των ισχνών αγελάδων και η πολύ μεγάλη δυσκολία του Δήμου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του είναι περισσότερο από προφανής.
Σύμφωνα με στελέχη του Δήμου το αγαπημένο άθλημα του τίμιου αλλά και της παρέας του ήταν οι απευθείας αναθέσεις έργων και υπηρεσιών σε τρίτους. Προφανώς, συμπληρώνουμε εμείς, οι τρίτοι ήταν σχεδόν πάντοτε φίλοι και συγγενείς… Ένα άλλο αρεστό σπορ για την παρέα των τιμίων ήταν το «πρώτα παραγγέλνω και παραλαμβάνω και μετά ακολουθώ τις  προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες». Αυτό ήταν ίσως το δημοφιλέστερο των αθλημάτων. Παντού. Στο Δήμο, στα νομικά πρόσωπα και φυσικά στην αμαρτωλή ΚΕΔΗΖ. Εκεί βέβαια παράγγελναν και παραλάμβαναν και…εργαζόμενους. Μετά κάποια στιγμή προσπαθούσαν να τους «ταχτοποιήσουν» αλλά δεν τους έβγαινε πάντα αφού κάποιοι τους καταλάβαιναν και τους έτρεχαν στις αρχές για τα περαιτέρω.
Αυτή η συνάντηση με τα στελέχη του Δήμου, δείγμα γραφής του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή τη διοίκηση, έβγαλε και άλλα. Μόνο στο νέο νομικό πρόσωπο, αυτό του Αθλητισμού – Πολιτισμού, οι τίμιοι κληροδότησαν ένα φέσι 1.200.000 ευρώ. Καταλαβαίνει και ο πιο αδαής ότι το νομικό πρόσωπο με ένα προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ περίπου προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα χρέος ίσο με το ένα τρίτο του προϋπολογισμού του. Πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο.
Αυτό που προκαλεί γέλιο αλλά και θλίψη και τρόμο είναι ο ρυθμός παραλαβής κατασχετηρίων και αγωγών από όλους αυτούς που οι τίμιοι είχαν φεσώσει. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι για την καθημερινή «επικοινωνία» με δικηγόρους και κλητήρες χρειάζεται αποκλειστικός υπάλληλος !
Είναι φανερό ότι όταν η διοίκηση του Δήμου έλεγε στις αρχές του χρόνου ότι χρειάζεται χρόνος για να καταγραφούν με σχετική ακρίβεια τα φέσια των τιμίων είχε δίκιο. Για παράδειγμα δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει ότι οι απαιτήσεις για κάλυψη χρεών μετά από δικαστικές αποφάσεις θα έφτανε και ξεπερνούσε τελικά τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά ο πόλεμος με τους κλητήρες συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Μάλιστα τα ποσά που καταφτάνουν δεν είναι πλέον μερικές χιλιάδες ευρώ κατά περίπτωση αλλά εκατοντάδες χιλιάδες…
Και δεν έφτανε που πλήρωναν μόνο τους κολλητούς και άφηναν όλους τους υπόλοιπους στον πάγο, δεν εισέπρατταν κιόλας. Αν σας πούμε ότι υπάρχει οφειλή εκατομμυρίων ευρώ από έναν και μόνο οφειλέτη θα το πιστέψετε ; Και όμως υπάρχει. Και οι υπηρεσίες του Δήμου, απελευθερωμένες πια από τον «μπαμπούλα του τίμιου» δίνουν πραγματική μάχη για να εισπράξουν ότι είναι δυνατό.
Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει Δήμος σε όλη τη χώρα με τόσες τρύπες και τόσες αμαρτίες. Το κακό είναι ότι δύσκολα, πολύ δύσκολα, αυτή η κατάσταση σταθεροποιείται αφού καθημερινά έρχονται στο φως καινούργια πράγματα, νέα φέσια και ρεμούλες… Δυστυχώς οι τίμιοι έπιναν στην υγεία των κοροΐδων.

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή γινότανε της Πόπης. Ε ρε μάσες οι μάγκες. Κάτσε Καλλίρη εσύ να ζητάς διαγωνισμούς και τρεις προσφορές για την αγορά ενός μολυβιού. Κοιμήσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη μιλατε μόνο για τον Καζάκο. Και οι άλλοι το ιδιο έκαναν. Ξέρετε τι φαγοπότι έγινε στην ΚΕΔΗΖ και ΜΑΞΥΑΔΗΖ ; Ξέρετε τι έφαγαν οι διάφοροι ψευτοσύμβουλοι ; Πρέπει να τα πειτε όλα αυτά. Μη καλύπτετε κάποιους. Ποιος κρατούσε ομήρους τους υπαλλήλους ; Δεν ήταν μόνο ο Καζάκος. Ήταν και κάτι κυρίες. Εγώ είμαι υπάλληλος στις κοινωνικές υπηρεσίες στο Δήμο και γνωρίζω πολλά. Μακάρι να τα πείτε. Αλλά δεν είμαι αισιόδοξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή