25/11/11

Ο Πέρσης μαχητής αυτογελιοποιήθηκε...

Θερμό το κλίμα στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Η παρουσία κατοίκων που εκπροσωπούσαν φορείς που διαφωνούν με την επιβολή και πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ζωντανή. Προτάθηκαν από τις δημοτικές παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσματα μέσω των οποίων εκφράζονταν η αντίθεση τους προς το άδικο αυτό μέτρο. Δεν υπήρξε συμφωνία για ένα ενιαίο τελικό ψήφισμα αλλά εκείνο που διαφάνηκε ήταν ότι σε πολλά σημεία υπήρχαν ταυτόσημες ή σχεδόν ταυτόσημες απόψεις.
Το σημαντικότερο όμως γεγονός ήταν ότι πραγματοποιήθηκε, έστω και με κάποιες μικροεντάσεις  και αντεγκλήσεις , που όμως σε καμιά περίπτωση δεν ξεπέρασαν τα όρια, ένας πολύ ζωντανός διάλογος, με τη μορφή ερωτοαπαντήσεων που καταγράφεται στα πολύ θετικά του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο διάλογος και η αντιπαράθεση ανάμεσα στη δημοτική αρχή αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις και τους εκπροσώπους των διαφόρων φορέων που υποστήριξαν με ιδιαίτερη μαχητικότητα τις απόψεις τους, μόνο ως ένα απολύτως θεμιτό και υγειές στοιχείο δημοκρατικής λειτουργίας μπορεί να καταγραφεί.
Εξαίρεση που υποβάθμισε το επίπεδο της συζήτησης αποτέλεσε μόνο ένας. Ποιος άλλος ; Ο τίμιος John. Με τις απίθανες αναφορές του σε Πέρσες, λόγχες, καθαρότητες, μηδενιστές και διάφορες άλλες φασιστικές αμπελοφιλοσοφίες που ανέφερε, κατάφερε από τη μία να υποβαθμίσει τη συζήτηση και από την άλλη να προσφέρει άφθονο γέλιο και ευκαιρία για σφυρίγματα στους παρευρισκομένους. Ήταν πράγματι χάρμα ιδέσθαι ο τίμιος John. Σκέτος Μπενίτο..  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου