1/8/12

Συνάντηση ΚΕΔΕ με Αλέκα Παπαρήγα : σύμπτωση απόψεων

Παρουσιάζουμε την ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου για τη συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με την ΓΓ του ΚΚΕ. Θέμα της συνάντησης , στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Ζωγράφου ως μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ήταν η οικονομική κατάσταση των Δήμων και ο ρόλος των κοινωνικών δομών :

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, ως μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, συμμετείχε στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τη ΓΓ του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό στις 31/7/2012 με θέμα τη σημερινή οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ και το ρόλο των δομών κοινωνικής μέριμνας και προστασίας των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε σύμπτωση απόψεων για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι Δήμοι στις σημερινές συνθήκες και επισημάνθηκε ο κίνδυνος άμεσης και πλήρους κατάρρευσης των κοινωνικών υπηρεσιών που, λόγω της κρίσης, με μεγαλύτερη ένταση προσφέρουν σήμερα.
Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει μέσα και έξω από τη Βουλή κάθε προσπάθεια για την μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών και επεσήμανε ότι αυτή την περίοδο έχει πολύ μεγάλη σημασία και με τη δράση των τοπικών αρχών , της τοπικής διοίκησης, να στηριχτούν οι δομές που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Ασκούνης ανάμεσα σε άλλα δήλωσε:
«Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως διότι η Γ.Γ. του ΚΚΕ στηρίζει αυτή την προσπάθεια των Δήμων στον κοινωνικό τομέα. Και τονίζουμε ότι οποιαδήποτε περικοπή από τα συμφωνηθέντα με την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση τους Δήμους…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου