9/8/12

Απαράδεκτη και εξοργιστική απόφαση

Για την κοινωνικά άδικη και βαθύτατα διχαστική απόφαση περικοπής των θέσεων φιλοξενίας παιδιών στους Παιδικούς σταθμούς, ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνταντίνος Καλλίρης δήλωσε :
«Θεωρώ απαράδεκτη και εξοργιστικήτην περικοπή θέσεων για τη φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς τόσο στο Δήμο μας όσο και στους υπολοίπους Δήμους της Ελλάδας. Με την απόφαση αυτή υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η δυνατότητα των Δήμων να ασκούν κοινωνική πολιτική προς όφελος των πολιτών.
Οι Δήμοι αποτελούν τα τελευταίο προπύργιο προσφοράς στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται από τα σκληρά και άδικα οικονομικά μέτρα. Η πολιτική αυτή με βρίσκει ξεκάθαρα αντίθετο. Αυτές τις απόψεις εξέφρασα και στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Είμαι βέβαιος ότι στο έκτακτο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. που ήδη προγραμματίσθηκε για τις 30 Αυγούστου θα εκφραστεί η καθολική αντίθεση, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων των Δήμων αλλά και των δημοτών, για να αποφευχθεί ο οικονομικός στραγγαλισμός των Δήμων και η διακοπή των κοινωνικών τους υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου