6/4/13

Κλοπές χιλιάδων καντηλιών, διαφόρων υλικών , ληστεία του παγκαριού και μεγάλες φθορές στο Κοιμητήριο Ζωγράφου. Η δημοτική αρχή αντιδρά ακαριαία για να περιφρουρήσει το χώρο σεβόμενη τους νεκρούς και τους συγγενείς τους αλλά και για να προστατεύσει τη ζωή των εργαζομένων και την περιουσία του Δήμου.



Φάρσαλα, Βόλος, Τρίκαλα, Λαμία, Νάουσα, Κόρινθος, Λιόσια, Νίκαια, Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Παπάγου, Ζωγράφου… Τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος των Κοιμητηρίων από τα οποία οργανωμένες συμμορίες κατέκλεψαν αντικείμενα τάφων όπως καντήλια, σταυρούς κλπ. Είναι πλέον ένα θλιβερό φαινόμενο που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις σε εθνική κλίμακα.

Όπως προαναφέρθηκε, το Κοιμητήριο Ζωγράφου δεν ξέφυγε από τις ορέξεις των κλεφτών. Χιλιάδες καντήλια και περισσότερο από ενάμισι χιλιόμετρο καλωδίου αποτέλεσαν τα λάφυρα των συμμοριών σε απανωτές μεταμεσονύκτιες επιδρομές τους τον τελευταίο καιρό. Δεν έφταναν όλα αυτά, ακολούθησε και η ληστεία του παγκαριού του ναού του Κοιμητηρίου. Απόλυτα δικαιολογημένη η  οργή των συγγενών των νεκρών για τους ιερόσυλους. Μεγάλη η οικονομική ζημιά τόσο για τους δημότες όσο και για το Δήμο. Ακόμη μεγαλύτερη η πολύ μεγάλη ανησυχία των εργαζομένων στο Κοιμητήριο για την προσωπική τους ασφάλεια. Καθημερινή η πίεση των δημοτών και της υπηρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη για έκτακτα μέτρα. Η δημοτική αρχή αντέδρασε , ως όφειλε , ακαριαία. Με ταχύτατες κινήσεις αποφάσισε την εγκατάσταση εταιρείας φύλαξης στο Κοιμητήριο ενώ ξεκίνησε και η μελέτη για την αποτελεσματική περίφραξή του. Οι χιλιάδες συγγενείς των νεκρών αλλά και οι εργαζόμενοι του Δήμου στο Κοιμητήριο είδαν με ανακούφιση τα μέτρα αυτά αφού είναι βέβαιο ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στη συγκεκριμένη περίπτωση της ζωής των εργαζομένων στο Δήμου αλλά και ο σεβασμός των νεκρών είναι πάνω και πέρα από οποιεσδήποτε ενστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου