9/11/11

Τίναξε τα πάντα στον αέρα και γελούσε διαρκώς αδιάφορα και ανερυθρίαστα

Χορός δεκάδων εκατομμυρίων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκατομμυρίων που δυστυχώς οφείλει ο Δήμος Ζωγράφου. Απλήρωτοι πιστωτές εδώ και χρόνια και δάνεια επί δανείων. Τα πρόστιμα, οι αγωγές και τα κατασχετήρια βροχή. Πόσα χρωστάει τελικά ο Δήμος ; Σαράντα, πενήντα, εξήντα εκατομμύρια ; Έχει πλέον σημασία; Ο Δήμος είναι υπερχρεωμένος. Και το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι ο άνθρωπος που τον κατάστρεψε έχει το θράσος να μιλάει. Γελούσε χτες ο τρισάθλιος τίμιος John , κάγχαζε όταν άκουγε για τα χρέη που ο ίδιος και η παρέα του δημιούργησαν τόσα χρόνια. Αντί να κρυφτεί, αντί να σιωπήσει απειλούσε και έβριζε θεούς και δαίμονες. Ισχυρίστηκε ότι οι αριθμοί που έδιναν οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου ήταν κίβδηλοι ! Γύρω του διάφορες ορντίναντσες , στελέχη της παράταξής του, πολύ μικρού βεληνεκούς πράγματι που μόνο γέλιο προκάλεσαν με τις τοποθετήσεις τους, προσπαθούσαν να σπείρουν το φόβο και να κλείσουν το στόμα του Διευθυντή Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, ο οποίος απλά έδινε αριθμούς. Ο τίμιος John, ένα γελοίο αλλά θρασύτατο ανθρωπάκι που έβλεπε και βλέπει τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια του, άλλοτε γελούσε και άλλοτε παρίστανε το τρελό. Φανταστείτε ότι μόνο για νομικά και δικαστικά έξοδα και οφειλές ο Δήμος έχει πληρώσει μέχρι τώρα πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ ! Και είναι μόνο στην αρχή όλα αυτά. Ο Δήμος Ζωγράφου έχει γίνει πεδίο πειραματισμών για εκκολαπτόμενους δικηγόρους αφού για όλους υπάρχει δουλειά. Όλοι έχουν τη δυνατότητα να στείλουν κάποιο εξώδικο ή κατασχετήριο! Οι κλητήρες πλέον γνωρίζουν ανθρώπους, γραφεία και διαδρόμους καλύτερα από τον καθένα μέσα στο Δημαρχείο. Δεν υπάρχει είδος λοβιτούρας και οφειλής που να μην εμφανίζεται στο Δήμο μας.
Δυστυχώς σήμερα η δημοτική αρχή, οι δημότες και κάτοικοι της πόλης καλούνται να παλέψουν με το θηρίο της υπερχρέωσης. Ο Δήμος είναι στο απόλυτο κόκκινο. Τα δεκάδες εκατομμύρια χρεών που σωρευτήκαν στα τόσα χρόνια της διοίκησης του τίμιου John δεν φαίνεται να μαζεύονται εύκολα.
Από τα χρόνια της χούντας, όπου μεσουρανούσε ο τίμιος John, αλλά και αργότερα την τελευταία δωδεκαετία όπου και πάλι αλώνιζε ο ίδιος και η παρέα του το μέλλον της πόλης υποθηκεύτηκε. Ο Δήμος και η περιουσία του μπήκε ενέχυρο για να ικανοποιήσει τις ορέξεις και τη βουλιμία γνωστών και μη εξαιρετέων.
Η μάχη για την ανόρθωση θα είναι σκληρή. Το μέλλον αβέβαιο. Η δημοτική αρχή, όχι μόνο η σημερινή αλλά και η επόμενη και η μεθεπόμενη θα σχοινοβατεί.. Θα κινείται διαρκώς ανάμεσα στο άσπρο και μαύρο για πολλά χρόνια. Και όλοι θα θυμούνται και προφανώς θα αναθεματίζουν τα έργα και της ημέρες του τίμιου John και της παρέας του.

5 σχόλια:

  1. Είναι μεγάλο γαϊδούρι ο τύπος. Έτσι έκανε πάντα. Τον έφτυναν και νόμιζε ότι βρέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ti asxoleiste akoma me ton axristo. Steilte ton ekei pou prepei. tolmaei kai milaei o an8rwpos pou dieluse to dimo? ante sta tsakidia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O ΚΑΖΑΚΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...
    ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΛΛΙΡΗ. ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΠΡΩΗΝ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ...
    ΦΤΙΑΞΤΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΛΙΡΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ.ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΓΚΑΡΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΘΕΣ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΜΑΚΗΣ!ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ "ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ ΕΣΥ,ΜΥΓΑ ΣΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕ".ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ.ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΚΑΡΑΖ ΚΥΡΙΟΙ;ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ.ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΣΑΣ.ΩΣ ΕΔΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή