19/11/11

Αριστερή φρασεολογία με συντηρητική πρακτική. Μια καλοδουλεμένη συνταγή.

Το δικαίωμα στην κριτική αλλά και η προσπάθεια για την επικράτηση της διαφορετικής  άποψης είναι κατοχυρωμένα και μάλιστα όταν διακυβεύονται έρχεται το ίδιο το Σύνταγμα στις αστικές δημοκρατίες και «υποχρεώνει» τον πολίτη να δώσει τη μάχη για την υπεράσπισή τους.
Αυτό έκανε και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο μας με πρόσφατο Δελτίο Τύπου σχετικό με το θέμα του χαρατσιού που συνοδεύει τους λογαριασμούς της  ΔΕΗ και το οποίο καλούνται να πληρώσουν όλοι – κακώς, κάκιστα – ανεξάρτητα από τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητές τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση όμως στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου επιλέγει να φορτώσει λίγο – πολύ την παγκόσμια, Ευρωπαϊκή, εθνική και τοπική οικονομική κρίση στο Δήμαρχο Κώστα Καλλίρη ! Ήταν και είναι μια προσφιλής πρακτική που η προέκταση της συντηρητικής , μη επαναστατικής, αριστεράς στο Δήμο Ζωγράφου, έρχεται και πάλι να χρησιμοποιήσει ούτως ώστε να διαφύγει η ίδια από το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει αφού όπως φαίνεται οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο Δήμο δεν την παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι μια κριτική που, εκτός από άδικη και επιμελώς αντιμαρξιστική, βρίσκεται στα όρια της πολιτικής βλακείας και υστερίας.
Οι «εκλεκτοί του ΚΚΕ» στο Δήμο - χρησιμοποιούμε τη διατύπωση σε αντιστοιχία με τη φράση ο «εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ» για τον Κώστα Καλλίρη που αυτοί χρησιμοποιούν αγνοώντας και λοιδορώντας στην ουσία την πλειοψηφία των δημοτών που τον εξέλεξαν – κατηγορούν όσους υποστηρίζουν την εφαρμογή πολιτικής ανταποδοτικότητας στην εργασία, χωρίς όμως να προσθέτουν ότι μια τέτοια πολιτική, όπως τονίζουν οι υποστηρικτές της, πρέπει να στηρίζεται σε θεσμικά κατοχυρωμένες κοινωνικές παροχές προς τις ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού. Μάλιστα φαίνεται να αγνοούν- εσκεμμένα προφανώς - ότι η ανταποδοτικότητα αποτελούσε τη θεά της οικονομίας στον πάλαι ποτέ «υπαρκτό». Κανείς δεν ξεχνά τα αγρίως εφαρμοζόμενα περιβόητα πενταετή προγράμματα της Σταλινικής ιδίως περιόδου των οποίων η επιτυχής υλοποίηση αποτελούσε αφορμή για πολυήμερες στρατιωτικές παρελάσεις υπό το βλέμμα του Πατερούλη. Και μη βιαστούν να ισχυριστούν ότι τα πενταετή έδιναν κοινωνικά αναδιανεμόμενο πλεόνασμα από το «καλό σοσιαλιστικό κράτος» κάτι που δεν συμβαίνει με το «κακό καπιταλιστικό κράτος». Θα τους θυμίσω – το γνωρίζουν άλλωστε αλλά τι να πουν- ότι το 80% του πλεονάσματος που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι στις χώρες του υπαρκτού, γινόταν ρουκέτες και τανκς που ενίσχυαν το Σοβιετικό στρατό και εξόπλιζαν τα σοβιετικά στρατεύματα στις υπό σοβιετική κατοχή ή επιρροή χώρες ανά τον κόσμο.
Μέμφονται τον Καλλίρη και τον αποκαλούν θιασώτη της αστικής νομιμότητας. Προφανώς αγνοούν ότι ο Κώστας Καλλίρης , όπως και κάθε άλλος Δήμαρχος ανά την επικράτεια, είναι Δήμαρχος που εξελέγη με ένα συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα και κινείται στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου νομικού περιβάλλοντος. Το ίδιο κάνει και ο εκλεκτός του ΚΚΕ Δήμαρχος Πετρούπολης που, πέρα από τα λόγια τα μεγάλα και τις ανέξοδες φανφάρες και καταγγελίες του καπιταλισμού, τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια τη νομιμότητα – και καλώς πράττει ο άνθρωπος – και υλοποιεί τις όποιες καπιταλιστικού τύπου ευκαιρίες προσφέρει σήμερα το αυτοδιοικητικό σύστημα. Συμβάσεις δίμηνες, οκτάμηνες κλπ. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν πόσο δυνατά είναι προσκολλημένο το ΚΚΕ στην αστική νομιμότητα και τάξη από το 1974, έτος κατά το οποίο καλώς ενσωματώθηκε στο αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα. Ιδίως στις μέρες μας η προσήλωση στην τάξη και τη νομιμότητα του πολιτικού φορέα της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι τέτοια που συχνά πυκνά κερδίζει τα εύσημα ακόμη και της ακροδεξιάς !
Κατηγορούν τον Κώστα Καλλίρη ως θιασώτη της πολιτικής των Αγροτοδικείων και Μαθητοδικείων ! Προφανώς οι άνθρωποι «καθεύδουν υπό Μανδραγόραν». Κάτι παίρνουν και κοιμούνται όρθιοι. Αλλιώς δεν εξηγείται η φρασεολογία και η αντίληψη  που βρίσκεται στο 1930. Θα μείνουμε στη σκωπτική πλευρά λέγοντάς ότι η εμμονή τους σε τέτοιες λογικές αποκαλύπτει απλά τον παράφορο έρωτά τους – χρειάζονται μάλλον ερωτοδικείο -  με τη στείρα και αποστεωμένη κομματική αντίληψη για την πολιτική ζωή. Είναι ένας υποχρεωτικός έρωτας με την κομματική γραμμή της οποίας η αμφισβήτηση οδηγούσε στο παρελθόν στον εξευτελισμό και τον αφανισμό του αμφισβητία. Ένας τελευταίος που θυμάμαι είναι ο αείμνηστος Γρηγόρης Φαράκος. Λίγη ντροπή λοιπόν φίλοι της συντηρητικής «αριστεράς».            
Πιο συγκεκριμένα τώρα. Κατηγορούν τον Κώστα Καλλίρη για τη στάση του στο ζήτημα του χαρατσιού της ΔΕΗ. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα για το συγκεκριμένο θέμα από την Ανακοίνωση του Δήμου Πετρούπολης όπου εκεί κυβερνούν οι αγωνιστικές δυνάμεις του ΚΚΕ (και σας προτρέπουμε να διαβάσετε όλη την Ανακοίνωση από το δικτυακό τόπο του για να μη μας καταλογίσουν ευθύνη για επιλεκτική πρακτική. Οι υπογραμμίσεις δικές μου)
……«Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και ειδικά η Νομική του Υπηρεσία,  είναι στη διάθεση των κατοίκων της πόλης, προσφέροντας σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι» (ευπαθείς ομάδες, ανέργους κ.α) αλλά και όσους δε θέλουν να το πληρώσουν,   κάθε μορφή στήριξης, με ομαδικές προσφυγές κατά της συνταγματικότητας του συγκεκριμένου φόρου.
Πρέπει, και θα είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση, ώστε να αποτρέψουμε  τη διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχουν αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος ή άρνηση καταβολής του χαρατσιού» …..
 Διαβάστε και μερικά αποσπάσματα από την Ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου και προσπαθήστε να βρείτε τις «επαναστατικές διαφορές»..

….. « 2. Διαφωνούμε επίσης με τη πρακτική της διακοπής της ηλεκτροδότησης η οποία και επιβάλλεται ως «ποινή» σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο αυτό.
3. Ο συγκεκριμένος νόμος της πρόσθετης φορολόγησης των ακινήτων θα έπρεπε να
αφορά μόνο τις μεγάλες ακίνητες περιουσίες εύπορων συμπολιτών μας.
4. Ο νόμος αυτός πρέπει να αλλάξει με νέο νόμο. Αυτή είναι η μόνη θεσμική,
συντεταγμένη, υπεύθυνη και αποτελεσματική λύση. Είναι το μόνο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια των αδύναμων συμπολιτών μας.
5. Τα συντεταγμένα όργανα της αυτοδιοίκησης οφείλουν να απαιτήσουν από την
πολιτεία την νέα νομοθετική ρύθμιση. Σε ότι μας αφορά, το κάνουμε και θα εντείνουμε τη προσπάθειά μας. Πρέπει να επισημάνουμε ότι δυστυχώς και παρά τα όσα ορισμένοι, καλοπροαίρετα ενδεχομένως, ισχυρίζονται, ένας Δήμος δεν έχει την νομική και πρακτική δυνατότητα να προστατέψει του Δημότες του τόσο όσον αφορά στη διακοπή της ηλεκτροδότησης όσο και για τυχόν περαιτέρω προσαυξήσεις.
Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Δήμος Ζωγράφου κινούμενος θεσμικά και υπεύθυνα δεν μπορεί να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες στους συνδημότες μας. Δεν μπορεί να τους προτείνει συγκεκριμένη στάση που θα πρέπει να κρατήσουν σχετικώς, μιας και είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να αποτρέψει καμία πιθανή εις βάρος τους επίπτωση.
Αυτό που μπορεί να υποσχεθεί- και θα το πράξει- είναι ότι :
Ο Δήμος Ζωγράφου είναι αποφασισμένος να συνδράμει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του με τη Νομική του Υπηρεσία και τη Συμπαραστάτρια του Δημότη, όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στη καταβολή του φόρου.

Που και πόσο διαφέρουν άραγε οι δυο ανακοινώσεις ; Ίσως η μία είναι ειλικρινέστερη της άλλης. Αυτό το αφήνουμε όμως στον αναγνώστη.
Δεν νομίζω λοιπόν ότι η διαρκής επαναστατική γυμναστική, η σπέκουλα και η απόρριψη είναι πάντοτε η πλέον επιτυχημένη συνταγή. Ιδίως όταν προέρχεται από πολύ συντηρητικούς φορείς όπως η Λαϊκή Συσπείρωση που, μένοντας στα ασφυκτικά όρια της κομματικής νομιμότητας, απλά αναπαράγει μια ιστορική και σύγχρονη φαρσοκωμωδία υποδυόμενη το άρμα της επανάστασης που έμεινε όμως εδώ και χρόνια από επαναστατικά καύσιμα
Σημείωση : μην αρχίσετε πάλι το παραμύθι περί αντικομουνισμού. Δεν μπορείτε να το πείτε σε έναν άνθρωπο που στήριξε με πάθος το ΚΚΕ τα τελευταία τριάντα χρόνια και το εγκατέλειψε καταγγέλλοντάς το για δεξιά υπερσυντηρητική και αναχρονιστική πολιτική.

Φιλικά
Ν. Π. κάτοικος Ζωγράφου



2 σχόλια:

  1. ΠΕΤΣΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΦΕΚΑΝΕ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BRAVO BRAVO ANTONIADH!!!!!! ORAIO KAI TEKMHRIOMENO!!!! GIA PES MAS LOIPON GIA TO XTESINO O TIMIOS JOHN OPOS TON APOKALEIS PISTOS STA IDANIKA THS MAYRHS LYKOSYMAXIAS PSIFISE ME TON KALLIRI ENA SXEDIO APOFASHS ANTITHETO ME AYTO TON FOREON! LOIPON??? GIA PES !!!! PASOK - ND - LAOS!!!!!!! SYMMAXIA...GIA EOK KAI NATO TO IDIO SYNDIKATO!!!! XRONIA RE MAGKA ME AYTHN THN PARAPOLITIKH TAIZETE TON KOSMO!!!! OTAN THA SAS PAREI FALAGGI OPOS XTES POU TO VOULWSAN OLOI OI SYMVOULOI TU KALLIRI KAI DEN MILAGANE AXNA DEN VGAZANE PISW TOUS HTAN KOSMOS ETOIMOS GIA KARPAZIA STIN OPOIA MALAKIA THA LEGOTANE!!!!! AAA ESY ELEIPES!!!! TI LEO TWRA!!!! HSOUN PANO? EVLEPES KAMIA KALH TAINIA? GIATI KATO DEN HSOUN!!!!! LOIPON H APANTHSH FILE PASOKE( TI EIPA TWRA!!!!) FILOS PASOKOS!!!MPA DEN NOMIZW!!! TELOSPANTWN MATHE NA APANTAS POLITIKA!!!! KAI OXI KOURAFEXALA!!!!!! KAI APOTINAXE TIN "ARISTERA " APO PANW SOU DEN SOU PAEI ME THN KOUSTOUMIA!!!!! SYMFERONTA POLLA EXIPIRETEIS KAI ESY KAI OI ALLOI! ALLA TA GEGONOTA TREXOUN!!!!!
    AAA KAI GIA TO TELOS ! O STALIN ZEI KAI SPERNEI EFIALTES SE ASTOUS KAI SE GRAFEIOKRATES!!!!!!! VLEPEIS POUTHENA EKEI MESA TON EAYTO SOU?!!!!! EGW NAI SE VLEPW!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή