23/11/11

Ένας άθλιος δρυοκολάπτης με φιλολαϊκό πρόσωπο

Ο τίμιος John είναι γνωστό ότι είναι αγράμματος και μέγας κοτσανολόγος και κοτσανογράφος. Συνήθως χρησιμοποιεί φανφάρες και μεγαλοστομίες για να αφήσει υποτίθεται άναυδους όσους έχουν την υπομονή να τον ακούν ή όσους είναι περισσότερο αγράμματοι από αυτόν ενώ οι υπόλοιποι γελούν με τις αρλούμπες που ξεστομίζει.
Στην τελευταία ανακοίνωση της ΔΑΔΑ, ένα επικίνδυνο ψευτοφιλολαϊκό ντελίριο, ανακατεύει όπως κάθε «σωστός φασίστας» θεωρίες και πρακτικές από τον προσφιλή σε αυτόν γκεμπελισμό μέχρι τον λενινισμό. Είναι η προσφιλής τακτική κάθε ακροδεξιού αυτό που κάνει ο τίμιος John. Είναι με όλους και με κανέναν. Είναι άλλοτε Ελληναράς και άλλοτε οικουμενικός. Προσποιείται τον προστάτη των αδυνάτων, τον φιλεύσπλαχνο, τον ελεήμονα και τον φιλάνθρωπο. Την ίδια στιγμή ζει μέσα στη χλιδή και την εποχή της παντοδυναμίας του κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα ανεξέλεγκτα και χωρίς αιδώ.
Ο τίμιος John, ο άνθρωπος που καταχρέωσε και υποθήκευσε μια ολόκληρη πόλη είναι ο τελευταίος που δικαιούται να στηλιτεύει τους άλλους. Υπήρξε ένα αρπαχτικό, ένας ρεμουλαδόρος που δεν δίστασε να παίξει παιγνίδια με τους ανθρώπους και να εκμεταλλευτεί στον έσχατο βαθμό την ανθρώπινη αγωνία και τον ανθρώπινο πόνο.
Κρύψου τίμιε  John. Υπήρξες ένας μεγάλος δρυοκολάπτης του κοινωνικού κορμού και τίποτε άλλο.

1 σχόλιο:

  1. Από την ανακοίνωση της Γραμματείας της ΔΑΔΑ (με λένε Γιάννη....)

    "Στεκόμαστε με υπευθυνότητα μπροστά στα γεγονότα. Μπροστά στην πραγματικότητα.
    Η Πατρίδα μας κινδυνεύει. Στη υπόστασή της.
    Οι κύριοι που την κατάντησαν σ’ αυτό το χάλι, μεριμνούν και τυρβάζουν περί πολλά."

    Απολαύστε ανάλυση, θαυμάστε σύνταξη, θαυμάστε γραμματική!
    Κάποια πράγματα τελικά δεν είναι τυχαία κύριοι. Η προχειρότητα και η ρηχότητα της γραφής του, καταδεικνύει και την πορεία του, τα δώδεκα χαμένα και καταστροφικά χρόνια, στα δρώμενα του Δήμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή