8/2/12

Μόνο προβληματικοί ή εμπαθείς δεν αναγνωρίζουν τι πραγματικά έγινε

Ο ένας Δήμαρχος έκανε deal με μια ιδιωτική τράπεζα του εξωτερικού, λέγε πλυντήριο χρημάτων στην Κύπρο,  πήρε 20 εκατ και πλήρωσε για την αγορά της μισής βίλας Ζωγράφου της οποίας από ότι φαίνεται η συνολική αξία δεν ήταν ούτε 10 εκατ. Και δεν είναι και καθαρό το καθεστώς αφού λένε ότι μάλλον την ταράτσα αγόρασε ο τέως παρά τη βίλλα.
Ο άλλος Δήμαρχος, ο σημερινός Δήμαρχος Ζωγράφου,  εδώ και δέκα μήνες έδωσε τη μάχη για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση «αγορά βίλλας Ζωγράφου», έστειλε τα πάντα στη δικαιοσύνη ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες για κάθε κίνησή του, διαμόρφωσε μια νέα κατάσταση που οδήγησε τελικά τους ιδιοκτήτες της βίλλας Ζωγράφου σε απόφαση για τη δωρεάν παραχώρηση της υπόλοιπης – του άλλου μισού δηλαδή – της βίλλας !
Αυτός λοιπόν ο Δήμαρχος,  που ορισμένοι εμπαθείς αλλά ίσως και χαμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι πρότινος μέμφονταν , επέδειξε νηφαλιότητα, συνέπεια και επιδεξιότητα στη διαχείριση του μεγάλου θέματος που έκανε πρώτο θέμα το Δήμο σε παγκόσμια κλίμακα . Έχει φέρει τα πράγματα σε μια τέτοια φάση που πλέον ο Δήμος έχει το πάνω χέρι. Ο Δήμος μπορεί τώρα νηφάλια να επιλέξει τις επόμενες κινήσεις του. Φυσικά πάντοτε με διαφάνεια και καθαρές κουβέντες. Στο δημοτικό συμβούλιο, μπροστά στους δημότες και όχι στο σκοτάδι.
Όποιος δεν βλέπει ή κάνει πως δεν βλέπει τις νέες θετικές για το Δήμο εξελίξεις, είναι ή εμπαθής ή βλάκας. Γίνεται δε περισσότερο βλάκας και ακόμη περισσότερο εμπαθής όταν δεν θέλει να δει και να αναγνωρίσει ποιος πραγματικά διαμόρφωσε τα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου