9/7/11

Είναι κοντά στην Ευελπίδων ο Δόκτωρ John ;

Άφθονη αλαζωνία, έπαρση, μαγκιά, βλακεία και χουντοφασιστικές πρακτικές και αντιλήψεις έφτιαξαν ένα επικίνδυνο νοητικό κράμα  αρκετό για να οδηγήσει τον Δόκτορα της συμφοράς, τον Dr John, στην αγορά της ταράτσας της βίλας. Έτσι απλά ,χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτός ο ηγεμονίσκος της πλάκας , φέσωσε την πόλη και τους δημότες με ένα τριαντάρι εκατομμύρια υποθηκεύοντας στην ουσία το μέλλον της περιοχής.
Συνέχισε δε να «διοικεί» ο άσχετος σαν να μη συνέβαινε τίποτε κατασπαταλώντας τα χρήματα των δημοτών σε φιγουρατζίδικες παράτες, ελεημοσύνες και φρου – φρου θεωρώντας τους υπόλοιπους ιθαγενείς. Νόμιζε ότι μοιράζοντας χάντρες θα πείθει διαρκώς τον κόσμο. Κάτσε στον πάτο τώρα Dr. John μαζί με την Αντουανέτα. Η εποχή της απόλυτης παντοδυναμίας σου, η εποχή όπου τραβούσες τον κόσμο από το αυτί για ένα μαύρο στην ουσία μεροκάματο πέρασε ανεπιστρεπτί. Όσο και να τριγυρίζεις σαν τον λιμάρη στους διαδρόμους του Δημαρχείου, όσο κι αν αναζητάς ρουφιάνους, δεν θα σου περάσει. Σε έχουνε όλοι σχεδόν καταλάβει.    
Τι έγινε τελικά με το «δάνειο» ; Ο κυρ Γιάννης, αυτός ο τζάμπα μάγκας, ο δικολάβος της σειράς, «ξέχασε» τον προσυμβατικό έλεγχο με αποτέλεσμα το ελεγκτικό συνέδριο να μην εγκρίνει την αποπληρωμή των δόσεων του δανείου και να μας κυνηγάνε τώρα θεοί και δαίμονες!
Οι Αυστριακοί, γιατί από μια αυστριακή τράπεζα πήρε τα χρήματα ο οπαδός του Φίρερ, ζητάνε τα λεφτά τους και μας φεσώνουν με τεράστιους τόκους και στο τέλος μας βλέπω ΔΝΤ αυτοδιοίκησης μεριά.
Και αυτός ο σαχλαμάρας τώρα τι θέλει ; Με το γνωστό εξυπνακίστικο υφάκι του αμολάει τη μια κοτσάνα πίσω από την άλλη επιδιώκοντας τι ; Μήπως να λουφάρουμε την πληρωμή του δανείου ; Νομίζει ότι οι άλλοι τρώνε κουτόχορτο ; Και σε κάθε περίπτωση ποιος θα τολμήσει να αφήσει τον Dr. John να εμπλακεί σε μια τέτοια ιστορία; Αυτός θα βάλλει ροδάκια στο Δήμο και θα τον πάει για πούλημα στο πιο κοντινό παζάρι. Ρε πίσσα και πούπουλα που θέλει ο άχρηστος. Ή μάλλον πρέπει να ετοιμάζεται  σιγά – σιγά για Ευελπίδων μεριά ;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου