17/7/11

Γιατί άραγε βιάστηκες τόσο πολύ τίμιε John ; Ρωτάει ο κυριακάτικος τύπος..

Ένα μόνο απόσπασμα από το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής θέτει τα ερωτηματικά που θα έβαζε κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος. Γράφει η εφημερίδα : " Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ένας έμπειρος δήμαρχος όπως ο Γ. Καζάκος βιάστηκε τόσο πολύ να λάβει το δάνειο των 25 εκ. ευρώ προκειμένου να αγοράσει έκταση 11 στρ. από τη Βίλα της οικογένειας Ζωγράφου, που δεν πραγματοποίησε τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο, δεν συμπεριέλαβε στη σύμβαση εμπράγματες εγγυήσεις, ενώ η τοπική κοινωνία βοά από την καταγγελία πλαστογραφίας της υπογραφής ενός δημοτικού συμβούλου σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα ".

Και συνεχίζει παραθέτοντας ένα σενάριο : " Με δεδομένο ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο χαρακτηρίζει "μη νόμιμη" τη σύμβαση και μετά από απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει την οικοδόμηση μέρους της Βίλας Ζωγράφου, η συμφωνία που είχε πραγματοποιηθεί βρίσκεται "στον αέρα. Για την ακρίβεια, βρίσκεται στα χέρια του υπ. Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος καλείται να υπογράψει προεδρικό διάταγμα για τη χρήση της έκτασης, στο οποίο πρέπει να συνεκτιμήσει την απόφαση του ΣτΕ. Σε περίπτωση που ο υπ. αποφασίσει να παραμείνει η Βίλα χώρος πρασίνου, τότε η συμφωνία μεταξύ δήμου και οικογένειας Ζωγράφου ακυρώνεται, γεγονός που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα και την επιστροφή των χρημάτων του δανείου, όπως αναφέρουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες"

Στην πρώτη σημείωση διάχυτη είναι η εντύπωση ότι "κάτι παίχτηκε" ανάμεσα στον τίμιο John και την άλλη πλευρά. Η αναφορά και μόνο σε πλαστογραφία λέει πολά Δεν εξηγείται τόση βιασύνη. Στη δεύτερη σημείωση εμφανίζεται ως πιθανότητα το σενάριο της επιστροφής των χρημάτων και της χρήσης της βίλλας αποκλειστικά ως χώρου πρασίνου. 
Εάν μάλιστα, όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ, από την έρευνα αποκαλυφθεί ότι ο πρώην δήμαρχος Γ. Καζάκος είχε πειθαρχικές ευθύνες για τη σύναψη του δανείου, τότε κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμά του δημοτικού συμβούλου και καταλογισμό του ποσού των 180.000 ευρώ.Βέβαια τα 180.000 € μάλλον είναι ψίχουλα για τον τίμιο John. Τουλάχιστον αυτό επιβεβαιώνεται όσο ισχύει ότι κάτι παίχτηκε σε αυτή τη σκοτεινή ιστορία. Και σίγουρα κάτι παίχτηκε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου