11/7/13

Ψήφισμα του ΔΣ Ζωγράφου για τις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση



ΨΗΦΙΣΜΑ
του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου
για τις πρόσφατες εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, με ομόφωνη απόφασή του, απαιτεί την άμεση ανάκληση των αποφάσεων της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των υπηρεσιών της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, αποφάσεις που οδηγούν τόσο σε απολύσεις εργαζομένων όσο και σε συρρίκνωση του κοινωνικού ρόλου της αυτοδιοίκησης.
Τα απαράδεκταμέτρα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, καταργούν στην ουσία σημαντικές λειτουργικές μονάδες των δήμων με πολύ μεγάλη συμβολή στην κοινωνική προστασία και ασφάλεια των δημοτών, όπως αυτές της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, καλεί παράλληλα τους αιρετούς εκπροσώπους και τους εργαζόμενους να αναπτύξουν ένα δημιουργικό διάλογο που θα οδηγήσει σε συμπόρευση, στο πλαίσιο ενός από κοινού επεξεργασμένου σχεδίου δράσης, για την αντιμετώπιση των κυβερνητικών αποφάσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Τέλος καταδικάζει την πρόσφατη επίθεση στον Δήμαρχο Αθηναίων κο Γ. Καμίνηαπό ύποπτους κύκλους που αμαυρώνουν το δημοκρατικό χαρακτήρα τηςαυτοδιοίκησης και επιβουλεύονται τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου