8/7/13

ΚΕΔΕ: Στους ΟΤΑ όλο το βάρος της κινητικότητας !ΕΝΩ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟ 12% ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!
ΚΕΔΕ: Στους ΟΤΑ όλο το βάρος της κινητικότητας
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απασχολεί το 12% των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα και αυτή τη στιγμή της ζητείται να επωμισθεί το 50% της κινητικότητας, δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης αναφερόμενος στην απόφαση της ΚΕΔΕ να κλείσει αύριο τους δήμους, με εξαίρεση τις κοινωνικο-προνοιακές δομές που θα λειτουργήσουν κανονικά.
O κ. Ασκούνης τονίζει το γεγονός της «πλήρους αντίφασης» μεταξύ του γεγονότος ότι από την 1η Ιανουαρίου αποδόθηκαν μέσω του Καλλικράτη στους δήμους 200 νέες αρμοδιότητες και σήμερα οι δήμοι καλούνται να φέρουν το κύριο βάρος της κινητικότητας. Όπως σημειώνει «το κεντρικό κράτος θα πρέπει να αποφασίσει: Θέλει την αποκέντρωση ή προχωρά σε οριζόντιες περικοπές, ξηλώνοντας αρμοδιότητες, πολλές από τις οποίες οι δήμοι είχαν για πάρα πολλά χρόνια;» Και συνεχίζει: «Πριν από δυο χρόνια μεταφέρθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες από όλα τα υπουργεία και τις παλιές Νομαρχίες. Εμείς λέμε ναι στην αξιολόγηση και την κινητικότητα, αλλά όχι να ξηλώνονται ολόκληρες αρμοδιότητες. Θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα: Πιστεύουν στην αυτοδιοίκηση ή όχι;»
Όπως σημειώνει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου