31/1/12

Όλοι μαζί ;

Ένδεια επιχειρημάτων, απουσία ρεαλιστικών και υλοποιήσιμων θέσεων, ξύλινος και παλαιομοδίτικος λόγος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά στις συνεντεύξεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης που παρουσιάστηκαν στην εφημερίδα «το Σκονάκι».
Και αν η έλλειψη ρεαλισμού και η μη κατανόηση της σκληρής πραγματικότητας οφείλεται σε μία εγγενή πλέον ιδεολογική και πολιτική μυωπία έχει καλώς. Αν όμως αποτελεί μια συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης και παραποίησης των γεγονότων τότε τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά.
Καταλογίζουν στη δημοτική αρχή ευθύνες λόγω της «ταύτισης» όπως ισχυρίζονται με την κυβερνητική πολιτική και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Το να αρνηθεί η σημερινή δημοτική αρχή ότι το ιδεολογικό και το πολιτικό της στίγμα βρίσκεται μέσα στα όρια  του συγκεκριμένου κόμματος θα ήταν τουλάχιστον ανοησία. Το να της χρεώνουν όμως οι αντίπαλοί της την πολιτική του ΠΑΣΟΚ αγγίζει τα όρια της πολιτικής ηλιθιότητας. Πάγια είναι η πεποίθησή μας ότι ο Δήμαρχος , ο κάθε Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, οφείλουν να αφήσουν κομματικές ταυτότητες και συμπάθειες στο σπίτι τους. Ο Δήμαρχος είναι Δήμαρχος για κάθε πολίτη μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και προσκολλήσεις. Και έτσι νομίζουμε ότι πορεύεται, παρά τα όποια λάθη της, η σημερινή δημοτική αρχή.
Το πλέον εντυπωσιακό πολλές φορές είναι η ταύτιση απόψεων στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά αφού εύκολα κανείς διακρίνει μόνο σκοπιμότητα και επίπλαστη ενότητα. Για παράδειγμα ταύτιση απόψεων διαπιστώνουμε ανάμεσα στον υπερσυντηρητικό κο Καζάκο και την προοδευτική κα Νενεδάκη χωρίς να εξαιρούμε την κα Καφατσάκη. Εντάξει αντιλαμβανόμαστε ότι μερικές φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά σε αυτό το παιγνίδι υπάρχουν όρια. Δεν είναι δυνατό πάντοτε να βρίσκουμε συνδαιτυμόνες τον εγκληματία με τον χωροφύλακα. Κάτι τρέχει τότε. Κάτι τρέχει.            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου